Microbite

Microbite on suomalainen vieheitä suunnitteleva ja valmistava yritys, joka sijaitsee Pohjois-Savossa Lapinlahdella.

Microbite valmistaa käsityönä vieheitä: jigejä ja jigipäitä, lippoja, sekä muita kalastustarvikkeita. Microbite on erikoistunut erityisesti pohjoisilla alueilla hyvin toimivien hyönteis- ja kalajigien suunnitteluun ja tuotantoon. Kaikki mallit on suunniteltu ja tuotettu Suomessa.

Intohimonamme on suunnitella vieheitä vaativaan kalastukseen. Microbiten tuotteet varmistavat saaliin hankalissakin olosuhteissa.

Microbiten tarina

Pitkään kalastusta harrastaneena halusin tuoda omat oivallukseni ja havaintoni kalastuksesta myös muiden saataville. Tuotekehittelyni perustuu omiin havaintoihini ja aikaisempiin kokemuksiin mikrojigeistä.

Päätuotteemme on mikrojigi, joiden mallit olen suunnitellut itse. Jigimallisto perustuu hyönteisiin ja kotimaisiin kalalajeihin, joten niiden toimiminen pohjoisilla vesillä on varmaa. Jigit valan käsityönä täällä Lapinlahdella, ja yhdistän tuotteissani näin käsityöosaamisen pitkäaikaiseen tietotaitoon kalastamisesta. Mallistoni on innovatiivinen myös muiden tuotteiden osalta. Microbiten lipat ovat yhdistelmä perinteistä lippaa ja perhonsidontatekniikkaa, ja rigaustekniikan ansiosta perhomme toimivat hyvin myös heittokalastuksessa. Myös rigaustuotteissa olen kehitellyt uudenlaisia rigiratkaisuja.

Mikrobiten mallistossa yhdistyvät perhokalastuksen ja heittokalastuksen toimivimmat elementit. Moderneilla vavoilla kevyiden vieheiden heittäminen onnistuu mainiosti, joten nykyään alle viisi grammaa painavien vieheiden heittäminen ei ole mikään ongelma. Rigaustekniikan kehittyminen antaa heittokalastajalle mahdollisuuden kalastaa pienillä hyönteis- ja kalajigijäljitelmillä tai perhoilla, aivan kuten perhokalastuksessa. Mikrojigaus ja muu mikrovieheillä kalastus on todella tehokasta, ja saalismäärät kasvavat helposti suuriksi.

Intohimonani on suunnitella vaativan kalastuksen vieheitä taitaville kalastajille.

Kalastusterveisin, Santeri Lösönen